top of page
Logo.png

BIOGRAFIE

2022

Korte biografie Laurens van Rooyen

Laurens van Rooyen is een van Nederlands bekendste (film)componisten en pianisten. Hij bezocht het conservatorium in Utrecht, waar hij samen met medestudent Herman van Veen het populaire muziektheater Harlekijn oprichtte. Vanaf begin jaren tachtig trok zijn solocarrière de aandacht. Hij werkte samen met diverse platenmaatschappijen en speelde in tal van landen. Van zijn hand verschenen meer dan vijfenveertig CD’s met internationaal bekende nummers als Just a Simple Lovesong en Imaginary Landscapes. Dit laatste nummer valt nog dagelijks te beluisteren bij het Japanse radioprogramma Radio Midnight Express. Zijn meest beroemde songs worden wereldwijd gedraaid: van Amerika tot Japan, van USA tot aan Zuid-Afrika. Uiteraard valt zijn muziek ook op Spotify te beluisteren.

Uitgever The Strengholt Publishing Group zegt over van Rooyen het volgende:

‘Golden Harp Award-winner Laurens van Rooyen gained international fame scoring music for films including amongst others Rembrandt, Eline Vere, Mysteries, Affair Play and Hugo van Lawick’s Seremgeti Symphony. His music is hard to categorize: is it classical, light musical or literary? His pioneering work with the piano gained him international fame and his own compositions bear witness tot he fact that he has a very rich and poetic emotional life that results in universally understood musical themes.’

Onder alle omstandigheden blijven musiceren en creëren, is het levensmotto van deze musicus. Zo gaf hij tijdens de eerste Lockdown online en op de radio  een gezamenlijk concert met de Amerikaanse pianist Jeff Franzel (april 2020) en produceerde hij tijdens de tweede Lockdown (januari 2021) de Cd And the music goes on!  Ook gaf hij voor GGD medewerkers en vrijwilligers  ‘Thank You’ concerten. Het leverde iconische plaatjes op van een spelende concertpianist in een immense vaccinatie-hal die tot in Spanje werden gepubliceerd. 

Van Rooyen inspireert met zijn lange ervaring ook jongere generaties. Op de Cd ‘Hello There’(2021) spelen pianoleerlingen van Amsterdamse muziekscholen (van 9 tot 19 jaar) ‘van Rooyen’-nummers op de vleugel in de beroemde Wisseloord studio’s.  Bijzonder is het Quatre-mains-stuk The Tango dat wordt gespeeld door Laurens zelf en de negenjarige Sam Steiner.

 

Zijn meest recente Cd, de Rhapsody in White Yellow&Blue, is onder andere geïnspireerd door de muziek van Gerswhin en Russisch/Oekraïense componisten. 

 

Regelmatig treedt hij op in theaters, kastelen of op speciale (privé) -evenementen. Beroemd zijn de zomerconcerten aan de Vecht in het Koetshuis op het Landgoed De Zadelhoff in Breukelen met een meet&greet na afloop met de maestro zelf. In de zomer van 2023 vindt de 23e editie plaats.

 

Met Shakespeare zegt van Rooyen:

If Music be the Food of Love play on!’

bottom of page